Tips til at gøre børnehaven klar til vinter

Vintertiden kan være hård for børnehaver. Der er nemlig rigtig mange børn, som render rundt med forkølelser og så videre. Det er hverken rart for børnene eller for pædagogerne. 

Det betyder nemlig, at der ofte er mange, som bliver syge og derved nødt til at blive hjemme. Dog findes der flere tips, der kan hjælpe jer med at gøre børnehaven bedre klar til vinter.

Hold smitterisikoen nede med disse gode råd

I en børnehave smitter børn og voksne tit hinanden på kryds og tværs. Det kan selvfølgelig aldrig helt undgås, men der findes flere gode råd, der kan være til stor hjælp. I kan eksempelvis prøve disse forskellige forslag af for at se, om de gør noget godt for jeres børnehave.

Start ugen med en udedag

Først og fremmest kan I starte ugen med en være udenfor. Der kan laves mange forskellige sjove og hyggelige aktiviteter udenfor også selvom, at det er koldt. Dog er det vigtigt, at børnene har nok tøj på, så de kan holde varmen.

Vask og sprit hænder af

Sørg for at alle børn og voksne vasker deres hænder og herefter spritter dem af. Det er en god idé, at dette bliver gjort, når barnet eller den voksne kommer ind i børnehaven. Desuden er det en fordel, at I alle sammen vasker hænder flere gange i løbet af dagen.

Rengør møblerne

Møblerne bør også blive rengjort jævnligt. Det kan være alt lige fra jeres børnehave garderobe til borde, stole og så videre. Ikke nok med at møblerne bliver snavsede, så kan de ydermere være fyldt med bakterier. 

Luft ud 

Åbn vinduer og døre hver dag flere gange om dagen. Det er en god idé at lufte ud så meget som muligt.

Følg os

Lær-mere