Segboard – en oplagt gave idé til de store børn

kelly sikkema L1o1WQY5kp0 unsplash 1024x767 - Segboard - en oplagt gave idé til de store børn

Er du ved at løbe tør for gode gaveideer til de store børn? Så har du måske ikke overvejet et segboard. Selvom det kan virke som en stor eller dyr gave, så er det en gave, der giver masser af værdi for hele familien. 

Sjov og ballade inde og ude

De fleste segboards kan både bruges inde og ude – selvom mange forældre formentlig mene, at et sådan legetøj hører til udenfor. Segboards fås i forskellige modeller – nogle tungere og med stærkere motorkraft end andre. De letteste vejer omkring 10 kg, og kan derfor nemt tages med på farten, hvis I skal på ferie, eller gå en lang tur, hvor familiens ungdom hellere vil “køre”. Derudover så lægger de 2-hjulede køretøjer op til masser af sjov, da de også træner balanceevnen imens barnet står på boadet.

Et miljøvenligt alternativ

Selvom mange børn cykler til og fra skole, så er der også mange, som bliver kørt til og fra skole. Måske bor I tilpas langt væk fra skolen, til at det kan gå an at gå eller cykle – i så fald kan et segboard være et sjovt alternativ til skolebussen. Segboardet kører på batteri, og er derfor ikke forurenende synder, ligesom bilen og bussen er det.

Segboardet kan kører forholdsvist hurtigt, og derfor er det vigtigt at både børn og voksne husker at bære hjelm og eventuelt knæ-, albue- og håndledbeskytter.

På segboard.dk kan du læse meget mere om de enkelte modeller – og købe det segboard, som børnene og hele familien kan få masser af timer til at gå med.

Det er vigtigt for børn med hørebeskyttelse

Husker du at beskytte dit barns øer, hvis I er steder, hvor barnet kan blive udsat for høje lyde? Hos Japebo kan du finde høreværn til børn og babyer.

Ikke alle ved hvor vigtigt det er, at babyer og børn får høreværn på, hvis de bliver udsat for høje lyde. Deres ører er ekstra sensitive over for lyd, men til trods for det udsættes de ofte for høje lyde i forbindelse med fester, fyrværkeri, legepladser, koncerter, sport, optog eller lignende. I den forbindelse advarer øre-næse-halslæger mod det stigende antal unge børn, der lider af høreskader som resultat af det.

Der findes heldigvis flere multifunktionelle høreværn til både babyer, børn og voksne. I mange tilfælde kan høreværn til børn modvirke høreskade. Vidste du, at 1 ud af 8 børn har permanent høreskade? Børn er nemlig ekstra følsomme overfor lyd og vil derfor hurtigere opleve høreskader end voksne? Faktisk siger World Health Organization, at høje lyde er den førende grund til høreskader. Derudover kan larm også overstimulere dit barn og føre til stress og problemer med at sove. Mange børn har også problemer med at koncentrere sig i skolen grundet overstimulering og lærer derfor ikke så meget som de kunne.

De fleste forældre bliver overraskede, når de finder ud af, hvor slemt det står til med deres børns hørelse. Men der er heldigvis meget, du kan gøre, for at beskytte dine børns ører og modvirke høreskader for dit barn. Du kan starte med høreværn, så dit barn er vant til hørebeskyttelse fra en meget ung alder. Hvis du altid har et høreværn med, så kan du være klar til at give dit barn det på, hvis du står i en situation, hvor der er meget lyd.

Sådan vælger du den rigtige efterskole

At tage på efterskole er en stor beslutning. Men det er næsten endnu større at vælge, hvilken skole der skal være ens hjem i et helt år.

Hvis du eller dit barn står og skal finde den rette efterskole, er der en del ting, I skal have styr på, inden I vælger skole. For eksempel er det vigtigt at have styr på dine eller dit barns interesser, og derudover er det også vigtigt at undersøge, om skolen kan leve op til det sociale og det faglige.

Undersøg efterskole ud fra hobby

Inden du begynder at kigger på efterskoler, kan det være en god idé at skrive dine eller dit barns interesser ned.

Måske er du kreativ anlagt og elsker at tegne, så er det en kreativ efterskole du skal vælge. Eller måske er du til sang, musik og andre rytmiske aktiviteter, så er det naturligvis en Musikefterskole, du skal kigge nærmere på. Det kan også være, at du elsker sport og endda dyrker det rigtig meget i din fritid, så skal du kigge nærmere på en idrætsefterskole.

 

Når du har lavet en liste med dine hobbyer og interesser, kan du begynde at søge efter skoler, der tilbyder fag og linjer inden for dine interesseområder. Det kan virke overvældende, men når du først kommer i gang, skal det nok blive mere overskueligt.

 

Når du har fundet en efterskole, som du finder interessant, kan du besøge skolen til enten åbent hus eller arrangere et møde, hvor I kan få en rundvisning af forstanderen eller andet personale. Her kan du blive meget klogere på skolens fag, det sociale og selve livet på en efterskole.

Find det fineste Tutu-skørt til din balletpige

Har du en balletpige derhjemme, der drømmer om et smukt tutuskørt? Balletbutikken.dk er både en webshop og en fysisk butik i Aarhus, der har Nordens største lager inden for ballet.

Mange små piger går med en lille drøm i maven om at blive balletdanser. Det er et udtryk for noget af det mest feminine og elegante, og netop derfor er mange piger også vilde med tanken om at danse rundt på tæerne i strutskørter og se yndig ud.

Hvis du går med en lille balletpige derhjemme, som enten ønsker at starte til ballet eller som måske allerede er i gang, så ved du også, at selve skørtet er en stor del af balletdansen. Balletbutikken har mange fine tutus til piger, og her kan I vælge mellem både  tutudragter og tutuskørter. Tutu bliver brugt ligeså meget til leg, som til ballet, så selvom jeres datter endnu ikke går til ballet, så kan det være en skøn gaveidé eller som fastelavnskostume med et ballerinaskørt.

I kan blandt andet finde et tutuskørt med 3 lag tyl. Tutudragten har chiffon øverst med små fine blomster. Balletbutikken er den eneste balletbutik i Jylland, og de har Nordens største butik og lager indenfor ballet. De er en del af DanceCompany (HappyDanceFeet), som blev etableret i 2007.

I 2011 startede de så Dansebutikken.dk, hvor de sælger dansesko og alt slags tøj til dans, ballet, gymnastik, yoga og pilates. Balletbutikken har i foråret 2014 indgået et samarbejde med Det Kongelige Teaters balletskoles talentcentre i Danmark.
Balletbutikken levere de aftalte balletsko til eleverne på disse talentskoler. Se mere på balletbutikken.dk.

3 tips til sommeraktiviteter, der binder familien sammen

Sommeren er altid et godt tidspunkt at tage et skridt tilbage fra dit travle liv og bare nyde dagene med dine venner og dine kære. Så hvad er din næste store idé til den kommende sommer? Skal du rejse med din familie? Planlægger du at tage til stranden og nyde solen?

Hvis du har brug for nye sjove ideer til sommertiden, kan vi hjælpe dig. Her er nogle aktiviteter, du skal overveje at lave sammen med familie og venner.

Lav dit eget sommertøj

3 tips til sommeraktiviteter der binder familien sammen Lav dit eget sommertøj - 3 tips til sommeraktiviteter, der binder familien sammen

En spirende tendens lige nu er at fremstille sit eget sommertøj. Man tager alt sit gamle tøj eller tøj, som man ikke bruger mere, og forvandler det til fantastisk sommertøj.

Denne aktivitet vil helt sikkert være spændende og engagerende, ikke mindst for dine børn. Det er samtidig en god mulighed for at lære dem om kunst, håndværk – og endda mode. Denne tendens vokser i flere lande – og snart også her i Danmark.

Hjemmeskole om sommeren

3 tips til sommeraktiviteter der binder familien sammen Hjemmeskole om sommeren - 3 tips til sommeraktiviteter, der binder familien sammen

Sommerskole er et mareridt for studerende overalt i verden. Men du kan ikke komme uden om, at det er effektivt, hvis du ønsker, at studerende, især børn, skal være forberedt på næste års akademiske rejse.

Hvorfor ikke forvandle dit hjem til en midlertidig skole for dine børn denne sommer? Få det sjove tilbage i læringen. Du kan endda få deres input til de timer, de gerne vil have. Du behøver ikke at være autoritær for at tvinge dine børn til at deltage. Kom ned på deres niveau, og få dem til at forstå værdien af det, du planlægger at gøre.

Det kommer også til at blive en sommer, som er godt givet ud. Når de vender tilbage til skolen, vil de komme tilbage i fuld fart. Men husk at belønne børnene for deres indsats, så de ved, at hårdt arbejde lønner sig.

Rejs til historiske steder

3 tips til sommeraktiviteter der binder familien sammen Rejs til historiske steder - 3 tips til sommeraktiviteter, der binder familien sammen

Sommerferiens rejsetid skal altid være fritid. Under solen – med en kold drik i hånden.  Hvorfor ikke bruge denne sommer på at tage dine børn med til et historisk sted, som de ikke blot vil nyde – men også bruge til at lære at forstå.

At lære om historie er altid sjovt. Glem stranden og besøg den gamle katedral, der engang var en base for soldaterne under krigen. Besøg destinationer, som din familie vil huske ikke kun på grund af kvalitetstiden, men også på grund af den tidløse viden, de får fra fortiden.

I Danmark er der snesevis af historiske steder at besøge. Så hvorfor ikke gå lokalt, inden du rejser internationalt.

Så er du klar til den kommende sommer? Måske har du selv nogle fantastiske ideer? Dem vil vi meget gerne høre om. Det vigtigste at huske på forud for dit næste sommereventyr, er at tilbringe tiden med dine kære, fordi øjeblikke altid bliver mere dyrebare, når de deles med de vigtigste mennesker i dit liv.

Leg med de populære og velkendte Paw Patrol figurer

Tegnefilmsserien Paw Patrol har vundet mange børnehjerter siden den første gang blev vist i 2013. Serien handler om en hundepatrulje, der sammen med den 10-årige dreng Ryder redder dagen. Siden seriens start, er der blevet udviklet et helt univers omkring de heltemodige hunde, så de små nu både kan se deres helte i fjernsynet samtidig med, at de leger med de søde Paw Patrol figurer. Paw Patrol henvender sig hovedsageligt til piger og drenge mellem tre og ti år.

 

Leg med søde superhelte

Paw Patrol hitter hos langt de fleste børn og populariteten vokser stadig. Ikke bare i fjernsynet hitter de søde hundehvalpe, men også på børneværelset hvor de kan stå som dekorative figurer samt være med til at udforske kreativ leg. En fødselsdagsfejring med tallerkner, krus og andet dekorativt pynt med Paw Patrol heltene, vil helt sikkert også være et stort hit hos de mindste. Drengen Ryder og de seks hundehvalpe indgår sammen med deres køretøjer i mange forskellige typer legetøj.

 

Køb af Paw Patrol legetøj

Hos Legeland finder du mange af de forskellige Paw Patrol figurer, bamser, gåvogne og andet legetøj. Meget tyder på, at Paw Patrol er kommet for at blive. Den energiske og optimistiske dreng Ryder og de seks redningshvalpe Chase, Skye, Zuma, Rocky, Marshall og Rubble er i hvert fald blevet et stort hit hos rigtig mange børn.

Glæd dit barn og køb paw patrol figurer her. Mon ikke også dit barn har en Paw Patrol favorit?

Kom på en efterskole med fokus på eventyr

At tage på efterskole er et valg, som mange tager, da det giver mulighed for at komme væk, møde nye mennesker og opleve en masse spændende ting. Men inden du tager afsted, skal du finde ud af, hvor du overhovedet skal gå på efterskole henne.

Der findes masser af muligheder, så det kræver, at du sætter dig grundigt ind i, hvad du ønsker og har lyst til. Der findes nemlig et væld af linjer med fokus på forskellige områder, hvorfor der helt sikkert eksisterer en linje med netop det, du allerbedst kan lide at lave.

Adventure-linjen er for dig, der elsker eventyr
True North er en adventure efterskole for alle, der elsker eventyr. Her kan du vælge at tage på deres adventure-linje, som især er velegnet for friluftselskere. Så oplever du allerede, at du er udenfor hele tiden uanset vind og vejr, er dette muligvis lige stedet for dig. Du vil nemlig skulle være udenfor både, når det er godt vejr, og når det er knap så godt vejr.

På adventure-linjen hos True North vil du få masser af oplevelser såsom:

  • Mountainbike
  • Udendørs overnatninger
  • Bålhygge
  • Vandreture – både om dagen og om natten
  • Orienteringsløb
  • Trail Races
  • Adventure
  • Og meget mere

For at kunne deltage i adventure-linjen kræver det ikke noget specielt af dig. Du skal blot have lysten til at opleve alle disse ting og elske at være udenfor. Er du interesseret i en spændende oplevelse med andre mennesker, der elsker at være udenfor lige så meget som dig, er True North et besøg værd.

3 Kreative design-aktiviteter for familien

Har du haft travlt på arbejdet hele ugen? Det ser ud til, at du har brug for et pusterum, og findes der eb bedre måde at slappe af på end at få en dejlig dag med familien? Og du kan endda invitere flere familiemedlemmer eller vennerne. Har du nogen idé om, hvad du skal lave? Hvordan skal du bruge lidt kvalitetstid med dine nærmeste?

Glem at spise ude eller tage en tur til det nærmeste vandland. Du behøver ikke bruge mange penge for at nyde dagen. Hvorfor ikke tænke ud af boksen, når du leder efter nye ideer – og her mener jeg længere ud af boksen. Bliv kreativ. Kunst og håndværk er altid en fantastisk aktivitet for hele familien.

Det er sjovt, det er billigt, det er praktisk, og for dine børn er det en fantastisk mulighed for at lære. Og hvem ved, måske er du forælder til den næste Camille Pissarro eller Asger Jorn. Så her er nogle kreative aktiviteter til din næste familie-samværs-dag.

Novelle-skrivning

3 Kreative design aktiviteter for familien Novelle skrivning - 3 Kreative design-aktiviteter for familien

Kreativitet kan også anvendes på ord. I disse dage støber flere og flere forældre fundamentet for deres børn til at blive gode til at skrive. At være god til at skrive, selv i en ung alder, gør folk klogere og i stand til at foretage deres egen research.

Med denne aktivitet kan du bede hvert familiemedlem om at komme med deres egen novelle. De små børn kan hjælpes, så de skaber deres egne historier med tegninger og små korte dialoger.

Denne aktivitet giver værdi, fordi den engagerer sindet og følelserne ved at udvikle individets kognitive præcision. Samtidig får du en masse noveller, som du kan fortælle ved sengetid igen og igen og igen.

Oprydning i hjemmet

3 Kreative design aktiviteter for familien Oprydning i hjemmet - 3 Kreative design-aktiviteter for familien

Måske kender du tv-showet “Tidying Up With Marie Kondo.” Hvis ikke, kan vi fortælle at det et show, hvor oprydningseksperten Marie Kondo tager rundt i folks hjem og rydder op.

Kondo får det til at se ud som en kunstform i stedet for en opgave. Og du kan gøre det samme. Trænger dit hjem til noget “decluttering”, som ordet hedder på engelsk? Hvis det trænger, hvorfor så ikke gøre det med hjælp fra hele familien?

Oprydningsformen “decluttering” betragtes i dag som en kreativ aktivitet, fordi folk har en tendens til at blive subjektive og strategiske, når de rydder op. Du kan bede børnene om at rydde op på deres værelser, og så kan I klare alle fællesrum sammen.

Det er samtidig en fantastisk mulighed for at gøre hjemmet til et mere behageligt sted at bo for dig og dine kære.

Vlogging

3 Kreative design aktiviteter for familien Vlogging - 3 Kreative design-aktiviteter for familien

Det er nok ikke alle mennesker, der vil være enige i denne aktivitet, men i disse tider er vlogging en kunstform for mange mennesker over hele kloden. Folk bliver kreative med deres videoindhold, redigering og produktion.

Hvorfor ikke starte en vlog med din familie? En familie-orienteret vlog-kanal er en god idé og praktiseres af mange mennesker. Husk dog at sørge for, at dine videoer er spændende, engagerende og pædagogiske.

Du kan fortælle historier om din familie til millioner af familier derude. Du kan finde fælles fodslag med rigtig mange andre mennesker. Inspirér og få folk til at engagere sig.

Så har du besluttet dig for den kreative aktivitet, du vil lave, når du næste gang har kvalitetstid med familien? Uanset hvor travlt eller stresset du bliver, skal du aldrig glemme at finde tid til de mennesker, du elsker.