3 store problem-udløsere i en familie

3-store-problem-udløsere-i-en-familie

Der er så mange problemer, millioner af familier løber ind i. Nogle kan klare sig igennem, mens det kniber for andre.  Forskere har oplistet de mange typiske problemudløsere i familier, som lever i den moderne verden.

Disse er udfordringer, men betragtes også som drivende faktorer for større og dybere forhindringer i familielivet.

Økonomiske problemer

3 store problem udløsere i en familie Økonomiske problemer - 3 store problem-udløsere i en familie

Penge er ikke alt for en familie. Men penge er dog en vigtig ressource for at få en familie til at fungere. Kort sagt, penge gør livet lettere og mere praktisk. Et økonomisk problem eller mangel på penge fører til flere følelsesmæssige problemer som stress, angst, vrede og endda depression.

Økonomiske problemer kan også for nogle familier føre til et kriminelt liv. I Filippinerne indlader folk under fattigdomsgrænsen sig på ulovlig narkotikahandel bare for at brødføde deres nærmeste.

I Danmark døjer tusinder af familier med økonomiske problemer. Danmarks økonomi og velfærdsstaten er for de fleste indbyggere i en god tilstand. Der er dog stadig en stigning i fattigdom og ulighed.

Børnefattigdom er et af de største problemer, landet står over for i dag. Der er allerede kampagner for at sikre, at alle har adgang til de ressourcer, de behøver for at overleve.

Afhængighed

3 store problem udløsere i en familie Afhængighed - 3 store problem-udløsere i en familie

Afhængighed er – uanset type – et personligt problem. Når det bliver et familieproblem, er det på et helt andet niveau. Gambling, stofmisbrug, alkoholafhængighed og meget mere. Alle disse afhængigheder rammer millioner af familier over hele kloden.

Afhængighed er en stærk udløser af negativitet og kan være ødelæggende for familien. Afhængighed resulterer for det meste i økonomiske problemer og ødelægger selve det bånd, der holder en familie sammen. Hvert medlem af familien skal være opmærksom på disse faldgruber og deres indvirkninger.

Køns-problematikker

3 store problem udløsere i en familie Køns problematikker - 3 store problem-udløsere i en familie

Der er bemærkelsesværdig ligestilling mellem kønnene i Danmark. Folk respekterer mennesker, uanset hvem de er. Ægteskab mellem personer af samme køn blev lovligt tilbage i 2012, registreret partnerskab i 1989. LGBT-rettigheder i Danmark er blandt de mest omfattende på verdensplan.

Alle accepterer dog ikke køn, som ikke er mand og kvinde. Spørgsmål om seksualitet betragtes nu som udløser af alvorlige familieproblemer. Men regeringen og flere organisationer forsøger at gøre alt, hvad de kan, for at sikre ligestilling mellem kønnene.

Dette er blot tre problemudløsere, du og din familie skal være opmærksom på. Disse problemer kan være svære at absorbere, men det er vigtigt at være opmærksom.

Følg os

Lær-mere