Familieferie på MTB

mountainbike in forest

Elsker du selv at køre på mountainbike? Har du tænkt over, at jeres næste familieferie kunne være en cykelferie? En familieferie på mountainbike kan udover alle de fælles oplevelser også styrke jeres sammenhold i familien endnu mere.

Jo yngre børnene er, når I starter på jeres familieferier på MTB, jo bedre. Det kan nemlig udvikle sig i det lange løb til, at I bliver cykelkammerater for livet.

Start i det små

Inden I skal afsted på den helt store cykelferie, er det nødvendigt, at I træner derhjemme i weekenden, eller så snart I har tiden til det. Tag nogle små cykelture rundt i jeres nærområde og nyd oplevelserne sammen.

Udvid senere til længere strækninger og husk at det tager den tid, det tager, hvis turen foregår med mindre børn. Udvælg nøje cykelturene, så de ikke er alt for hårde i starten. Gør turen spændende for børnene ved at stoppe op og eventuelt gå en tur, kigge på fugle, heste eller hvad I kører forbi.

Opbyg barnets udholdenhed

Er planen, at I skal ende ud med familieferie på mountainbike, hvor I kører seje strækninger, er du nødt til stille og roligt at opbygge dit barns udholdenhed. Du må i dette tilfælde være lidt kreativ. Få barnet til at føle, at I er på skattejagt. Det kan du gøre ved, at du har sjove ting med, som I hygger jer med undervejs. Det kan være, at I gør holdt, fordi du lige har en spændende historie i ærmet, I skal spise lidt af barnets favoritsnacks. eller I skal drikke vand, der indeholder superkræfter.

Følg os

Lær-mere