Det er vigtigt for børn med hørebeskyttelse

Husker du at beskytte dit barns øer, hvis I er steder, hvor barnet kan blive udsat for høje lyde? Hos Japebo kan du finde høreværn til børn og babyer.

Ikke alle ved hvor vigtigt det er, at babyer og børn får høreværn på, hvis de bliver udsat for høje lyde. Deres ører er ekstra sensitive over for lyd, men til trods for det udsættes de ofte for høje lyde i forbindelse med fester, fyrværkeri, legepladser, koncerter, sport, optog eller lignende. I den forbindelse advarer øre-næse-halslæger mod det stigende antal unge børn, der lider af høreskader som resultat af det.

Der findes heldigvis flere multifunktionelle høreværn til både babyer, børn og voksne. I mange tilfælde kan høreværn til børn modvirke høreskade. Vidste du, at 1 ud af 8 børn har permanent høreskade? Børn er nemlig ekstra følsomme overfor lyd og vil derfor hurtigere opleve høreskader end voksne? Faktisk siger World Health Organization, at høje lyde er den førende grund til høreskader. Derudover kan larm også overstimulere dit barn og føre til stress og problemer med at sove. Mange børn har også problemer med at koncentrere sig i skolen grundet overstimulering og lærer derfor ikke så meget som de kunne.

De fleste forældre bliver overraskede, når de finder ud af, hvor slemt det står til med deres børns hørelse. Men der er heldigvis meget, du kan gøre, for at beskytte dine børns ører og modvirke høreskader for dit barn. Du kan starte med høreværn, så dit barn er vant til hørebeskyttelse fra en meget ung alder. Hvis du altid har et høreværn med, så kan du være klar til at give dit barn det på, hvis du står i en situation, hvor der er meget lyd.

Følg os

Lær-mere