Derfor skal du ikke spare på børnetøjet

Mange mennesker har en lidt ærgerlig tendens, når det kommer til deres børn. For når det kommer til barnevogne og autostole, bliver der sjældent sparet. Det kan nærmest ikke være billigt nok. Men når det kommer til tøjet, har mange forældre det med at sparre og holde pengene tæt til kroppen.

Her modtager man med kyshånd gamle og slidte laser, der er blevet sendt ned gennem syv generationer. Eller også vælger mange at købe noget lavkvalitetstøj, for børnene vokser jo alligevel snart ud ad tøjet igen.

Og ja, det er rigtigt, at børnene hurtigt vokser ud, men det er også den her periode, hvor de har allermest brug for at være trygge, i det de bliver iklædt. Det er her deres immunforsvar stadig er i deres spæde og sårbare stadie, her hvor selv en lille smule kulde og træk kan føre til hård hoste.

Det er især vigtigt at sørge for at børnene kan holde sig tørre i løbet ad dagen. Det betyder, at man i hvert fald ikke skal sparre på regntøjet eller gummistøvlerne. Her skal det både være regn- og vindtæt. Det skal med andre ord kunne være det yderste skallag, der fungerer som det der holder på hele varmen.

Der er mærker derude, der sælger kvalitets børnetøj, uden, at det skal ruinere forældrene helt og holdent. For eksempel bør man kigge i retning af Wheat børnetøj, der har et sortiment til et iklæde dit barn, helt indtil du kan kalde det en tween.

Selvfølgelig skal man ikke kimse ad genbrugstøj, men man bør altid gå til det med et kritisk blik. Der findes en romantiseret forestilling om, at alt hvad der er genbrug, er godt, men nogle gange, må man sande, at det man har i hænderne bare ikke duer.

Følg os

Lær-mere