Stigegolf – en familievenlig aktivitet til haven

Måske har du allerede hørt om stigegolf – og måske endda prøvet kræfter med spillet? Stigegolf er et af de spil til haven, stranden eller parken, som alle kan være med til, og netop derfor har det vundet stort indpas hos danskerne gennem hele sommeren. 

Hvad er stigegolf?

Stigegolf er, som navnet så tydeligt indikerer, et spil, hvor det gælder om at kaste golfbolde forbundet af en snor hen mod en stige med tre trin. Målet er at få boldene til at hænge så højt oppe på stigens tre trin som muligt. Hver spiller kaster efter tur sine farvede bolde, og rammer man hinandens golfbolde ned undervejs, er det kun et plus. Når alle har kastet deres golfbolde afsted mod stigen, så tælles pointene sammen – den med flest point vinder spillet. Det øverste trin tæller 3 point, det midterste tæller 2 point og det nederste 1 enkelt point. Rammer spilleren alle tre bolde på det samme trin tildeles der 1 bonuspoint.

En af de store fordele ved stigegolf er, at det er nemt at tilpasse til spillerne. Er der børn med, så kan de blot stå længere fremme end de andre spillere og eventuelt få flere skud, end de voksne får. Derudover er Stigegolf let at pakke sammen og medbringe på familieturen, på ferie eller i sommerhus.

Familiefest, festival eller  fødselsdag?

Der er ikke den begivenhed, hvor stigegolf ikke er en god idé – sådan næsten da. Hvad end I skal holde en sommerfest for familien, en børnefødselsdag eller festival med vennerne, så er et spil stigegolf godt givet ud. Det er nemt at stille op, simpelt i brug og let at tilgå for alle uanset alder. Det er en god måde at samle folk på til en fest – lidt ligesom en søm-blok eller et kongespil kan gøre det. Derudover er det et spil, som man sagtens kan spille, selvom man er pænt klædt på lige så vel. som det egner sig godt på en ferie, hvor hele familien alligevel tilbringer meget tid udenfor i det gode vejr.

Lyder det som et spil, du og familien eller vennerne kan få masser af sjov ud af? Læs mere om stigegolf her hos jyskegolfbolde.dk

 

Følg os

Lær-mere