Sådan får du styr på bleen

Noget af det mest simple i de voksnes verden, må være at gå på toilettet. Det er dog ikke tilfældet i børnenes verden, i hvert fald ikke fra forældres synspunkt. Hvis du er førstegangsforældre, har du måske også skabet fuldt af libero, men ved ikke, hvordan det hele egentlig hænger sammen.

 

Hvor mange bleer bruger barnet

Noget af det mange forældre typisk bliver overraskede over, er hvor mange bleer barnet egentlig bruger. Særligt i de første måneder, vil man opleve, at barnet har et stor forbrug af bleer. Som hovedregel kan det gøres op i følgende skema:

  • 0-1 måneder: 10-12 bleer om dagen
  • 1-5 måneder: 8-10 bleer om dagen
  • 5-9 måneder: 7-8 bleer om dagen
  • 9-12 måneder: 6-8 bleer om dagen

Det er altså en hel del bleer man som forældre har i hænderne på en almindelig dag, men hvornår skal man så skifte bleen? Alle børn er selvfølgelig forskellige, så det kan ikke siges helt præcist – det vigtigste er, at man skifter bleen regelmæssigt.

Helt generelt kan man sige, at bleen skal skiftes, når den er våd, eller når der er afføring.

 

Hvordan vælger man størrelse?

Følelsen af for stramme underbukser kender mange mennesker nok, og den følelse skal selvfølgelig også undgås hos dit barn. Derfor er det vigtigt at finde en blestørrelse, der giver den helt rigtige pasfrom for dit barn.

Det er vigtigt, at bleens taljebånd sidder lige dit barns navle. Desuden skal elastikkerne rundt om benene sidde tæt, så der ikke løber væske ned ad benene. Er du stadig i tvivl om bleen sidder for stramt, kan du stikke to fingre mellem taljebåndet og maven – det skal der være plads til.

Når du skifter ble på din baby, skal du også altid kigge efter om bleen har givet røde mærker.

Følg os

Lær-mere