Overvejer dit barn at tage på efterskole i 9. klasse?

At tage på efterskole er en meget stor beslutning. En efterskole kan være en rigtig god idé og være med til at styrke dit barns karakter og gøre ham eller hende mere selvstændig. Som forælder kan det være svært at vide, hvilken efterskole der er den bedste for dit barn. Her finder du gode råd til, hvordan du og dit barn sammen kan finde en efterskole.

Undersøg forskellige efterskoler

Skal dit barn på efterskole i 9. klasse, er der flere ting, som I bør gøre. Først og fremmest er det en fordel at undersøge flere forskellige efterskoler, så I kan finde frem til den bedste. Det vigtigste er, at I alle sammen føler jer trygge ved efterskolen.

I kan eventuelt starte med at kigge på efterskoler, der er tæt på hjemmet. Har dit barn mere lyst til at komme længere væk fra den normale hverdag, så kig på efterskoler andre steder i landet.

Besøg en efterskole

Det er svært at vurdere, om en efterskole er den rette blot ved at kigge på en hjemmeside. Derfor bør du sammen med dit barn tage til åbent hus. Herved kan dit barn besøge efterskolen og få en fornemmelse for stedet. Til åbent hus vil der være mulighed for at høre mere om efterskolen. Derudover kan dit barn tage en snak med lærere og de nuværende elever.

Hvilke interesser har dit barn?

Har dit barn en særlig interesse, så er det værd at tage denne i betragtning. Det kan for eksempel være, at han eller hun elsker sport. I så fald er en idrætsefterskole muligvis det mest optimale valg.

Følg os

Lær-mere