Når fornuften kommer op i dig som forælder

Der sker noget for de fleste af os, når vi får børn. Vi får et ansvar, som vi, uden sammenligning, aldrig har haft hør, og det fører ofte livsstilsændringer og nye vaner med sig.

Pludselig er idéen om at bungee-jumpe fra en bro i Asien ikke lige så tiltalende, og cykelhjelmen bliver en fast del af overtøjet, når du skal transporteres på arbejde hver morgen. Men hvor langt skal du egentlig gå?

Titlen som forælder betyder ikke, at du skal skille dig af med alle dine mindre-gode vaner. Det hele handler om at mærke efter, hvad der føles godt for dig og din familie. En problemstilling, der ofte viser sig igen og igen, er probelmstillingen om, hvorvidt man bør stoppe med at ryge, når man har fået børn.

Som gravid kvinde kommer det helt af sig selv, at du naturligvis skal skille dig af med cigaretterne, imens du er gravid, og det kan give anledning til et fuldt rygestop. Som nybagt far kan tankerne om at stoppe opstå, fordi du ønsker at leve et sundere liv, hvor du har de bedste forudsætninger for at være i dit barns liv så længe som muligt. Derudover er det de færreste, der ønsker, at deres børn begynder at ryge – og den kan være lidt svær at forsvare, hvis man selv er fast ryger.

Overvejer du et rygestop?

Et rygestop er ikke nemt, men der findes heldigvis en lang række hjælpemidler, så du med tiden kan skille dig af med cigaretterne. Her er en e-cigaret et godt bud, da du selv kan vælge, hvor meget nikotin e-cigaretten skal indeholde og selv trappe ned efter ønske. Tag et kig på e-cigaretterne fra SMOK, hvor du kan finde den rette variant for dig.

Følg os

Lær-mere