Kom godt i gang med opstart af babymad

For en førstegangsforælder kan det være en ganske stressende oplevelse, når din baby skal introduceres for fast føde. Der er mange oplysninger tilgængelige til opstart af babymad, hvilket også kan være forvirrende.

Når din baby først starter med fast føde, vil du muligvis også indse, at ikke alle babyer er ens, og hvad der virker for den ene forælder, virker ikke for dig. Her er nogle ting, der kan hjælpe dig i starten.

Din baby skal være gammel nok

Da babyers maver og fordøjelsessystemer er meget sarte, er det vigtigt, at du ikke starter med fast føde for tidligt. Det anbefales, at du først går i gang med fast føde, når din baby er mellem 4 og 6 måneder. Her kan du starte med fast føde såsom babygrød og mos. Klik her for at finde babygrød.

Lav maden selv

Det er bedst at tilberede din egen babymad, da du på den måde ved præcis, hvad der er i maden. Selvfølgelig er det ikke altid muligt, men du kan gøre det, når du har tid til det. Du behøver desuden ikke at tilberede babymad hver dag, da du i stedet kan lave en stor omgang grød eller mos på én gang.

Gør det til en familiebegivenhed

Brug en højstol, når det er tid til at spise, så din baby kan sidde sikkert og behageligt. Desuden er det en fordel, hvis I som familie sidder og spiser sammen så meget som muligt. Hvis dette ikke er muligt, så lad din baby nyde maden sammen med dig, hvis resten af ​familien ikke er i nærheden.

Følg os

Lær-mere