Hvilken efterskole er den rigtige for dit barn?

At gå på efterskole kan være en oplevelse for livet, hvor dit barn udvikler sig og skaber livslange venskaber. Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken efterskole er den rigtige at vælge.

Der findes efterskoler i hele landet, så det er væsentligt at overveje, hvor langt væk du vil køre for at hente dit barn, eller hvor langt dit barn skal med offentlig transport for at komme hjem. Det kan føles langt at rejse fra Nordjylland til Sydsjælland, men hvis det er den rigtige efterskole for dit barn, kan det være det hele værd.

Der findes også mange forskellige slags efterskoler. Er dit barn musikalsk anlagt? Eller går de mere op i sport? Måske begge dele? Der er rigeligt med muligheder for at udfolde sig som efterskoleelev, så det drejer sig om at finde ud af, hvad dit barn er mest interesseret i.

Valg af efterskole

Det er forskelligt, hvad efterskolerne profilerer sig på. Nogle efterskoler tilbyder et væld af forskellige linjefag såsom Vestsjællands Idrætsefterskole, hvor eleverne har mulighed for at tage linjefag såsom dans, fodbold og outdoor.

Det er en god idé at besøge efterskoler, dit barn er interesseret i, på Efterskolernes Dag. Det er et åbent hus, hvor dit barn og dig kan se efterskolen og få en bedre fornemmelse for, om det er det rigtige match for dit barn. Typisk vil dit barn og dig blive mødt af lærere og nuværende elever, som vil fortælle jer om deres oplevelse på efterskolen. Besøg dit barns ønskede efterskoler på efterskolernes dag d. 26. september 2021.

Følg os

Lær-mere