Har dit barn svært ved at sove?

Barn som sover

Rigtig mange forældre har svært ved at få deres barn til at sove. Sommetider kan det tage flere timer hver aften eller næsten hver aften at få arvingen til at falde i søvn. Oplever du selv dette derhjemme, kan du afprøve forskellige tips og tricks, der forhåbentligt kan hjælpe dit barn med at sove. I og med at alle børn er forskellige, findes der desværre ikke et enkelt gyldent råd, der bare virker. 

Indfør en god rutine inden sengetid

Det kan være fordelagtigt allerede meget tidligt i barnets liv at indføre en god rutine inden sengetid. Er der tale om et helt lille barn, kan en rutine for eksempel være en tur i badekarret inden sovetid. Dette kan muligvis gøre dit barn så afslappet, at han eller hun falder hurtigere i søvn.

Et større barn kan have gavn af en spændende godnathistorie. Det må gerne være den samme historie aften efter aften. Eller måske er det bedre med en godnatsang for lige præcis dit barn? Det endnu større barn kan få lov til at ligge og kigge i et blad eller i en bog alene i 10 minutter.

Vågner dit barn om natten?

Har dit barn fået en vane med at vågne om natten, og har han eller hun efterfølgende svært ved at falde i søvn igen? I disse tilfælde kan det være en god løsning at stille et glas vand ved siden af barnets seng. Herved kan dit barn tage en tår vand og lægge sig til at sove igen. Mange børn, der vågner om natten, har også gavn af en natlampe til børn.

Følg os

Lær-mere