Gør dit barns første år billigere

Det anslås, at det første barn koster en million kroner rundt regnet i barnets første 18 år. Der ligger selvfølgelig et kæmpe uoverskueligt regnestykke bag det famøse estimat. Sandheden for mange forældre er, at det første barn er rigtigt dyrt i de tidlige år.

 

Pludselig skal man ud at købe sig fattig i en masse nyt udstyr, hvor kun det bedste er godt nok. Her skal købes tøj, barnevogne og begyndersko til babyer. Det løber hurtigt op i flere tusinde kroner.

 

Og det meste er noget barnet alligevel snart vokser ud af. Tilbage står man med en bunke værdifuldt gods fra din lokale babyshop. Mange mennesker vælger at kyle dem i kælderen i tilfælde af, at et nyt barn skulle melde sin ankomst indenfor et par år.

 

Men der kan gå længe før et nyt barn skulle være på vej. Der er derfor en potentiel formue låst i din kælder. Problemet er, at mange uventede ting kan ske, for eksempel kan en oversvømmelse ødelægge inventar.

 

Desuden kan din økonomi være bedre fem år i fremtiden, og køb af nyt udstyr gør derfor ikke lige så ondt på tegnedrengen som ved det første barn.

 

Derfor kan man med fordel sælge ud af sine brugte babygenstande, der ikke længere bliver brugt. En brugt barnevogn, går nemt for mange penge, der til gengæld kan overføres til nyt tøj eller skoleudstyr, når barnet bliver ældre.

 

Man skal ikke forvente, at regnestykket går i nul, men her kan man på en smart måde give sig selv lidt rabat på fremtidige børnekøb. På den måde kan du også tillade dig at bruge lidt flere penge på udstyr af ordentlig kvalitet, da du jo ved, at pengene snart kommer retur.

 

Det giver især mening, hvis man ser sin økonomi på årsbasis.

Følg os

Lær-mere