Benklæder til benhårde kvinder

Bukser til damer var i mange år noget fuldstændigt uhørt. Det kunne man da ikke! Bukser hører da til mænd! Ja, der var en tid, hvor kvinder og kjoler var synonymt. Der er heldigvis sket meget siden halvtredsernes husmødre blev presset ned i skørter.

 

For med den første bølge af feminister, valgte en håndfuld kvinder at sige fuck konventionerne. Dengang var der ikke det store udvalg, så kvinderne havde kun aflagte herrebukser til rådighed, eller dem de selv syede.

 

Siden er der sket meget. Og bukser til kvinder er i dag et mindst lige så feminint stykke tøj som mange kjoler.

 

Habitbukser

Habitbukser har i mændenes verden længe været noget, der sagde business. Den trend har kvindemoden overtaget. Habitbukser bliver derfor produceret i et stort antal til kvinder. Formålet er, ligesom for mændenes, at fortælle omverden, at nu er det tid til seriøsitet og forretning.

 

Habitbukser gør sig bedst til en formel tøjstil. De kan derfor nemt matches med et par høje hæle og en silkeskjorte.

 

Leggins

Leggins må stadig siges at være en buksetype, der er forbeholdt kvinderne. Det er i hvert fald få mænd, man ser iført dem på danske arbejdspladser.

 

Leggins er nok bedst kendt som yogabukser, og er en meget tætsiddende buksetype i syntetisk materiale. Bukserne hører til den uformelle stil, men ses i stigende grad som kvinders foretrukne hverdagsbukser. De kombineres godt med sneakers og løstsiddende toppe.

 

Jeans

Jeans er bukserne, der passer til alt lige fra kontoret til baren. Det er et par gode all around bukser, der kan matches med langt det meste tøj. Derudover er jeans behagelige at gå i, da de typisk bliver lavet i elastisk stof.

 

Til gengæld bliver der lavet et hav af jeans i forskellig stil, så valget og udtrykket er op til dig.

 

Følg os

Lær-mere