Balancen mellem curlingbarn og nøglebarn

Curlingforældre. Det er et prædikat ingen forældre ønsker at have på sig. Men hvad betyder ordet overhovedet? Er det et udtryk for overdreven og utopisk beskyttelse af sine børn, eller er det bare et udtryk for moderne omsorg?

 

For verden er jo et farligt sted. Den er bare ikke mere farlig, end den var for 50 år siden, vi er bare blevet mere opmærksomme på det. Sociale medier og smartphones bombarderer os med nyheder om alle verdens ulykkeligheder hele døgnet.

 

Men vi ved også godt, at vi ikke kan pakke vores børn ind i bobleplast for altid. Så lærer de aldrig at klare sig selv. Omvendt er det også en forældres pligt at passe på sine børn. Balancen ligger i at klæde sine børn ordentligt på til verden.

 

Det gælder både i overført betydning, men også i bogstavelig forstand.

 

Det rigtige tøj

Optimalt set skulle vi jo bare åbne hoveddøren, og lade vores børn løbe ud over markerne som hovedløse kyllinger. Men børn skal lære, hvordan de passer på sig selv, så de ikke bliver syge. Derfor er flyverdragter til drenge en god ting at have ved hånden.

 

Når først du har klædt din søn i sådan en, kan han modstå de fleste ting, dagen har at byde på. Lige meget vejret. For en flyverdragt lukker nemlig tæt hele vejen rundt og sørger for at holde barnet tørt og varmt, mens det ruller sig i mudderpøle og snebunker.

 

Balancen mellem curlingbarn og nøglebarn ligger altså i at give dine børn frihed til det meste, så længe de er klædt i fornuftige klæder. Klæder som er dit ansvar som forældre at udvælge, indtil de en dag selv ved, hvordan de tager hånd om deres eget helbred. At give viden videre er også et udtryk for omsorg.

Følg os

Lær-mere